Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Recenzii

Alexandru Mircea Imbroane - Sisteme Informatice Geografice

de Mihai-Daniel Niță

05 Nov 2019 | Categoria: Cărți/

Cartea d-lui Imbroane este primul tratat de GIS din literatura ştiinţifică românească. Lucrarea este structurată pe două volume, 24 capitole şi 12 anexe. Pe parcursul celor peste 800 de pagini, autorul abordează o bună parte din subiectele aferente acestui domeniu. Primul volum este dedicat structurilor de date și reprezentării datelor în GIS iar al doilea este dedicat analizei și modelării spațiale.

Prima aplicație WebGIS istorică despre Cetatea Timișoarei

de Mihai Mircea Moise

11 Mar 2016 | Categoria: Servicii web/

Aplicația WebGIS „Cetatea Timișoarei” este o „fereastră deschisă” către cartierul central al municipiului din diferite timpuri și epoci (ultimii trei sute de ani), oferind o privire de ansamblu asupra principalelor caracteristici ale peisajului socio-urban. Site-ul este unul multifuncțional, având în vedere mai multe grupuri-țintă din diverse domenii de activitate și a fost realizat în colaborare cu Biroul de Reabilitare și Conservare Clădiri Istorice din cadrul Primăriei Timișoara.

Longitudinea. Povestea unui geniu

de Ștefan Constantinescu

20 Mar 2015 | Categoria: Cărți/

O invitație la lectură adresată oricărui pasionat de geografie, cartografie sau navigație, care va descoperi drumul spinos al calculării longitudinii, dar totodată și o poveste fascinată spusă cu mult talent de către Dava Sobel.

Dicționar Enciclopedic de Teledetecție cu elemente de Fotogrammetrie și Analiza Imaginilor

de Marina Rujoiu

12 Feb 2015 | Categoria: Cărți/

Dicționar Enciclopedic de Teledetecție care aduce constribuții semnificative literaturii de specialitate din România.

Atlas of the Historical Geography of the United States (ediția digitală 2013)

de Cezar Buterez

08 Jan 2014 | Categoria: Hărți/Atlase

Unul din cele mai impresionante și utilizate atlase ale Statelor Unite (1932), adus la viață prin Sisteme Informaționale Geografice (2013).

Atlasul peisajelor din Republica Cehă (2009)

de Bogdan Andrei Mihai

30 Jun 2013 | Categoria: Hărți/Atlase

Atlasul este prima operă cartografică reprezentativă legată de teritoriul Republicii Cehe, stat european recunoscut oficial la 1 ianuarie 1993, după separarea de Republica Slovacia. Lucrarea este un exemplu de atlas național interdisciplinar orientat către problemele de mediu, ce urmează Atlasului peisajelor din Slovacia.

O istorie a lumii în douăsprezece hărți.

de Ștefan Constantinescu

09 Jun 2013 | Categoria: Cărți/

Cartea preia douăsprezece hărți ale lumii din diferite culturi și momente ale istoriei mondiale și examinează procesele crative prin care ele au încercat să rezolve problemele cu care s-au confruntat cei care le-au întocmit, de la percepție și abstractizare la scară, perspectivă, orientare și proiecție. (Jerry Brotton)

Past time, Past place: GIS for history

de Cezar Buterez

27 Mar 2012 | Categoria: Cărți/

Lucrare de referință ce explorează modalitățile prin care tehnologia GIS poate fi folosită în studiile de istorie și geografie istorică.

EuroVegMap 2: Harta vegetației naturale din Europa (scara 1:2.500.000)

de Ciprian Samoilă

25 Feb 2012 | Categoria: Hărți/Digitale

Bundesamt für Naturschutz (BfN) / Federal Agency for Nature Conservation a publicat o aplicație interactivă intitulată „EuroVegMap 2: Map of the Natural Vegetation of Europe, scale 1:2,500,000“ (EuroVegMap2: Harta Vegetației Naturale a Europei la scara 1:2.500.000) pentru prima dată în anul 2004, beneficiind de o ultimă actualizare a aplicației în februarie 2012 și posibilitatea de descărcare de la pagina http://www.floraweb.de/vegetation/dnld_eurovegmap.html

Fotogrammetrie

de Bogdan Andrei Mihai

15 Nov 2011 | Categoria: Cărți/

Lucrarea este o contribuție de mare utilitate, teoretică și practică în domeniul fotogrammetriei. Aceasta rezultă din consistența materialului (de la noțiuni și concepte, la tehnici de lucru specifice), dar mai ales din organizarea acestuia. Accesibilitatea acesteia este dată de echilibrul pe care autorul, după numeroși ani de experiență în fotogrammetria generală, cadastrală și forestieră, a reușit să îl stabilească între noțiuni, exemple și aparatul matematic, analitic, absolut necesar unei lucrări de acest tip.

Categorii