Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

CăutareRSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Recenzii: :

Alexandru Mircea Imbroane - Sisteme Informatice Geografice

de Mihai-Daniel Niță

05 Nov 2019

Cartea d-lui Imbroane este primul tratat de GIS din literatura ştiinţifică românească. Lucrarea este structurată pe două volume, 24 capitole şi 12 anexe. Pe parcursul celor peste 800 de pagini, autorul abordează o bună parte din subiectele aferente acestui domeniu. Primul volum este dedicat structurilor de date și reprezentării datelor în GIS iar al doilea este dedicat analizei și modelării spațiale.

Longitudinea. Povestea unui geniu

de Ștefan Constantinescu

20 Mar 2015

O invitație la lectură adresată oricărui pasionat de geografie, cartografie sau navigație, care va descoperi drumul spinos al calculării longitudinii, dar totodată și o poveste fascinată spusă cu mult talent de către Dava Sobel.

Dicționar Enciclopedic de Teledetecție cu elemente de Fotogrammetrie și Analiza Imaginilor

de Marina Rujoiu

12 Feb 2015

Dicționar Enciclopedic de Teledetecție care aduce constribuții semnificative literaturii de specialitate din România.

O istorie a lumii în douăsprezece hărți.

de Ștefan Constantinescu

09 Jun 2013

Cartea preia douăsprezece hărți ale lumii din diferite culturi și momente ale istoriei mondiale și examinează procesele crative prin care ele au încercat să rezolve problemele cu care s-au confruntat cei care le-au întocmit, de la percepție și abstractizare la scară, perspectivă, orientare și proiecție. (Jerry Brotton)

Past time, Past place: GIS for history

de Cezar Buterez

27 Mar 2012

Lucrare de referință ce explorează modalitățile prin care tehnologia GIS poate fi folosită în studiile de istorie și geografie istorică.

Fotogrammetrie

de Bogdan Andrei Mihai

15 Nov 2011

Lucrarea este o contribuție de mare utilitate, teoretică și practică în domeniul fotogrammetriei. Aceasta rezultă din consistența materialului (de la noțiuni și concepte, la tehnici de lucru specifice), dar mai ales din organizarea acestuia. Accesibilitatea acesteia este dată de echilibrul pe care autorul, după numeroși ani de experiență în fotogrammetria generală, cadastrală și forestieră, a reușit să îl stabilească între noțiuni, exemple și aparatul matematic, analitic, absolut necesar unei lucrări de acest tip.

Aplicații ale tehnologiilor geomatice în silvicultură

de Bogdan Andrei Mihai

21 Jun 2011

Lucrarea este o premieră în literatura de specialitate din România și prezintă, într-o manieră ușor accesibilă, o sinteză destul de consistentă a aplicațiilor geomaticii în rezolvarea celor mai importante probleme în silvicultură și în special în amenajarea pădurilor

Location-Based Services

de Ionuț Ovejanu

06 May 2011

Cartea descrie serviciile bazate pe locație (LBS), pornind de la cele cu aplicabilitate generală până la cele foarte specializate.

Location-Based Services. Fundamentals and Operation

de Ionuț Ovejanu

06 May 2011

Cartea este dedicată celor care doresc să înțeleagă conceptele de bază și tehnologiile care stau în spatele serviciilor bazate pe locație (LBS)

Designing better maps. A guide for GIS users

de Codrina Maria Ilie

06 Oct 2009

O lucrare ce-și propune, prin exemple și explicații, trasarea unor direcții generale în reprezentarea cartografică.

Categorii