Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Articole

Conferința internațională FOSS4G-CEE 2013

de publisher@geo-spatial.org

06 Apr 2013 | Categoria: Site/

A doua ediție a conferinței internaționale “Free and Open Source Software for Geospatial – Central and Eastern Europe” (FOSS4G-CEE). Evenimentul este dedicat prezentării beneficiilor tehnologiilor geospațiale deschise și libere (în accepțiunea free and open source software). Conferința s-a desprins dintr-un eveniment global (conferința anuală Free and Open Source Software for Geospatial / FOSS4G), recunoscut de întreaga comunitate geospațială internațională, cu acordul și sub patronajul instituției organizatoare, fundația Open Source Geospatial Foundation, din dorința de a adresa mai bine nevoile specifice ale comunităților geospațiale din Europa Centrală și de Est, cum ar fi latura educațională și cea științifică.

Reconstrucția mișcării plăcilor tectonice cu ajutorul programului GPlates

de Corina Tudorache

17 Jan 2013 | Categoria: Aplicații/Geologie

Gplates poate fi considerat un soft de nișă, dar poate fi utilizat cu succes ca suport didactic în facultăți pentru a întelege într-un mod dinamic, interactiv, anumite principii și fenomene din geologie, geofizică, paleontologie, dar și din celelalte domenii ale științelor naturale (geografie, fizică, biologie, chimie).

Rectificarea seriilor de hărți românești scara 1:75000 realizate înaintea Primul Razboi Mondial

de Gábor Timár

18 Dec 2012 | Categoria: Cartografie/

În secolul al XIX-lea, majoritatea tărilor europene și-au finalizat realizarea hărților topografice. Începând cu anul 1870, cele mai multe dintre noile state independente, printre care și România, erau implicate în acest proces de cartografiere. Realizarea seriilor de hărți care fac subiectul acestui studiu a început în jurul anului 1870. Articolul prezintă modul în care foile de hartă pot fi georeferențiate și integrate în sisteme SIG moderne.

Open Media Challenge

de publisher@geo-spatial.org

02 Jul 2012 | Categoria: /

Simpozionul Internațional de Cartografie Istorică “European cartographic heritage - historical maps in environmental geosciences”

de Vasile Crăciunescu

20 Feb 2012 | Categoria: Site/

Evenimentul organizat la Cluj Napoca Facultatea de Geografie – Universitatea Babeș-Bolyai, în perioada 21-23 iunie, își propune coagularea unei comunități academice preocupată de studiul cartografiei istorice. Simpozionul continuă seria de manifestări internaționale similare organizate în perioada 2008 – 2011, la Viena, sub egida conferinței anuale EGU (European Geoscience Union).

Descărcarea imaginilor Landsat L1T din baza de date Earth Explorer – USGS

de Bogdan Andrei Mihai

17 Feb 2012 | Categoria: Teledetecție/

Tutorial ce explică pas cu pas modul în care imaginile satelitare Landsat pot fi descărcate gratuit de pe platforma USGS Earth Explorer.

Descărcarea imaginilor Landsat din baze de date accesibile on-line (baza de date Global Land Cover Facility)

de Bogdan Andrei Mihai

17 Feb 2012 | Categoria: Teledetecție/

Tutorial ce explică pas cu pas modul în care imaginile satelitare Landsat pot fi descărcate gratuit de pe platforma Global Land Cover Facility (GLCF).

eHarta: Adăugarea punctelor de control pentru georeferențierea hărților românești în proiecție Cassini, Bonne, Lambert și sovietice în proiecție Gauss-Kruger

de Vasile Crăciunescu

09 Feb 2012 | Categoria: Site/

Proiectul colaborativ eHarta a ajuns la campania a doua, campanie în care invităm comunitatea să ne ajute să adăugăm de puncte de control pentru georeferențierea mai multor serii de hărți istorice. Este vorba de hărți românești în proiecțiile Cassini, Bonne și Lambert-Cholesky (scările 1:50 000 și 1: 100 000), scanate de echipa geo-spatial.org, și hărți sovietice în proiecție Gauss-Kruger (scara 1: 50 000).

Proiect colaborativ: documentare scene OrbView-3

de Vasile Crăciunescu

21 Jan 2012 | Categoria: Site/

Recent USGS a publicat liber întreaga arhivă de imagini satelitare capturate în perioada 2003-2007 de către satelitul OrbView-3. Demersul curent își propune documentarea scenelor satelitare OrbView-3 ce acoperă România în vederea pubicării pe platforma geo-spatial.org.

Categorii