Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

CăutareRSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Conferința internațională FOSS4G-CEE 2013

de publisher@geo-spatial.org

Publicat la 06 Apr 2013 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/

Asociația geo-spatial.org, în colaborare cu Agenția Spațială Română, Administrația Națională de Meteorologie, Institutul de Cercetare pentru Inteligență Artificială al Academiei Române, Facultatea de Geografie – Universitatea din București, Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane - Universitatea Tehnică de Construcții București, Facultatea de Geografie – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere – Universitatea Trasilvania, Brașov, Facultatea de Istorie și Geografie – Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava, Facultatea de Geografie și Geologie – Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, Facultatea de Automatică și Calculatoare - Universitatea POLITEHNICA din București, Academia Tehnică Militară, Institutul de Cartografie și Geoinformatică, Universitatea Politehnica din Zurich/ETH Zurich, Elveția, Universitatea Politehnică din Milano, Itali, Departamentul de Geofizică și Științe Spațiale – Universitatea Eötvös, Budapesta, Ungaria, Fundația Soros România, SPONGE Media Innovation Lab, ROSEdu, Biblioteca Națională a României și Ministerul Culturii organizează a doua ediție a conferinței internaționale “Free and Open Source Software for Geospatial – Central and Eastern Europe” (FOSS4G-CEE). Evenimentul este dedicat prezentării beneficiilor tehnologiilor geospațiale deschise și libere (în accepțiunea free and open source software). Conferința s-a desprins dintr-un eveniment global (conferința anuală Free and Open Source Software for Geospatial / FOSS4G), recunoscut de întreaga comunitate geospațială internațională, cu acordul și sub patronajul instituției organizatoare, fundația Open Source Geospatial Foundation, din dorința de a adresa mai bine nevoile specifice ale comunităților geospațiale din Europa Centrală și de Est, cum ar fi latura educațională și cea științifică.

Ediția de anul acesta va beneficia de prezența unor importante personalități internaționale în domeniu și își propune atragerea unui număr de aproximativ 300 de participanți interesați de aplicațiile software geospațiale cu sursă liberă, incluzând:

  • Specialiști din instituții guvernamentale și companii private aflați în căutarea de soluții eficiente pentru rezolvarea problemelor de natură geospațială. O atenție deosebită va fi acordată aducerii de experți implicați în proiectarea și implementarea la nivel național, regional sau local de infrastructuri de date compatibile cu specificațiile directivei europene INSPIRE;
  • Manageri aflați în căutarea unor soluții software flexibile și avantajoase economic în aceste vremuri de criză financiară;
  • Tineri profesioniști și studenți. Majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est suferă din cauza lipsei unei comunități geospațiale puternice. Astfel de comunități nu se pot naște însă peste noapte ci sunt rezultatul unor eforturi bine sincronizate, de durată. FOSS4G-CEE poate contribui semnificativ la coagularea acestor comunități.
  • Lideri de opinie din comunitatea globală FOSS4G, esențiali pentru motivarea și inspirarea tinerelor generații de profesioniști.

Activitățile se vor desfășura pe durata a cinci zile (16 – 20 iunie), sub formă de:

Discută articolul (0 comentarii)

Categorii