Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Open Media Challenge

de publisher@geo-spatial.org

Publicat la 02 Jul 2012 | Secţiunea: Articole | Categoria: /

Ne face plăcere să anunțăm o nouă competiție numită Open Media Challenge pe care geo-spatial.org împreună cu CRJI (Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație), ceata.org, ROSEdu (Romanian Open Source Education) și ApTI (Asociația pentru Tehnologie și Internet) o organizează. Evenimentul a fost inițiat de către Sponge Media Innovation Lab, un grup de lucru ce își propune facilitarea colaborării între persoane cu diferite pregătiri profesioanale (jurnaliști, programatori, etc. ) în scopul realizării unor proiecte care presupun dezvoltarea de soluții Open Source utile analizării, prelucrării și reprezentării datelor deschise.

OMC este un hackathon al cărui scop final este obținerea unor instrumente (programe) libere care să ofere soluții la probleme reale cu care se confruntă jurnaliștii în manipularea, vizualizarea și prezentarea diferitelor tipuri de date. Concursul va fi între echipe, obligatoriu mixte, formate din jurnaliști, programatori, activiști, geografi etc. . Fiecare echipă va avea un conducător, acesta fiind cel care, în prealabil, a propus un proiect. Selecția celor care vor intra în competiție va fi condiționată de numărul de persoane care se vor înscrie pentru a deveni membri de echipă.

Juriul, încă în formare, va fi alcătuit din persoane cu pregătiri profesionale diferite (progamatori, jurnaliști etc.), de naționalităti diferite.

Ceremonia de premiere va avea loc la mijlocul lunii septembrie, în București.
Limba engleză va fi limba oficială a evenimentului întrucât competiția se dorește a fi una internațională.

Vă puteți înscrie ideile utilizând acest formular, până la jumatatea lunii iulie.

Pentru mai multe informații referitoare la hackathon, puteți consulta pagina thesponge.eu.

Discută articolul (0 comentarii)

Categorii