Alegerea unui spațiu de discuție poate constitui din start trasarea cadrului general al dialogului viitor. geo-spatial.org își propune realizarea unei baze de date și cunoștințe geospațiale, disponibile liber. O comunitate nu se naște peste noapte, este firesc ca mai întîi să primești iar apoi să oferi la randul tău. Noi consideram important și modul în care oferi.
Soluțiile propuse se doresc a fi porți deschise către subiecte de interes comun și nu vin să dea verdicte. Pentru a evolua într-un dialog este esențial să asculți cu atenție părerea celuilalt, reușind apoi să oferi un răspuns argumentat. Dorim să promovăm un dialog senin, lipsit de încrîncenări sterile. Numai așa se poate ajunge la o creștere a calității materialelor aflate pe geo-spatial.org.
Mai multe informații referitoare la proiectul geo-spatial.org puteți găsi în secțiunea Info.
Atlas of the Historical Geography of the United States (ediția digitală 2013)
de Cezar Buterez
08 Jan 2014 | Secţiunea: Recenzii | Categoria: Hărți/Atlase
Unul din cele mai impresionante și utilizate atlase ale Statelor Unite (1932), adus la viață prin Sisteme Informaționale Geografice (2013).
Atlasul peisajelor din Republica Cehă (2009)
de Bogdan Andrei Mihai
30 Jun 2013 | Secţiunea: Recenzii | Categoria: Hărți/Atlase
Atlasul este prima operă cartografică reprezentativă legată de teritoriul Republicii Cehe, stat european recunoscut oficial la 1 ianuarie 1993, după separarea de Republica Slovacia. Lucrarea este un exemplu de atlas național interdisciplinar orientat către problemele de mediu, ce urmează Atlasului peisajelor din Slovacia.
EuroVegMap 2: Harta vegetației naturale din Europa (scara 1:2.500.000)
de Ciprian Samoilă
25 Feb 2012 | Secţiunea: Recenzii | Categoria: Hărți/Digitale
Bundesamt für Naturschutz (BfN) / Federal Agency for Nature Conservation a publicat o aplicație interactivă intitulată „EuroVegMap 2: Map of the Natural Vegetation of Europe, scale 1:2,500,000“ (EuroVegMap2: Harta Vegetației Naturale a Europei la scara 1:2.500.000) pentru prima dată în anul 2004, beneficiind de o ultimă actualizare a aplicației în februarie 2012 și posibilitatea de descărcare de la pagina http://www.floraweb.de/vegetation/dnld_eurovegmap.html
Atlas of the Carpathian Macroregion
de Bogdan Andrei Mihai
18 Jul 2011 | Secţiunea: Recenzii | Categoria: Hărți/Atlase
Atlasul este o lucrare binevenită în contextul în care extinderea către răsărit a spațiului Uniunii Europene a devenit o realitate, odată cu integrarea României în anul 2007, țara ce cuprinde cel mai mult din sistemul montan al Carpaților (37,1%).