Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Tutoriale

Cartografie electorală în linie de comandă

de Vasile Crăciunescu

18 Feb 2020 | Categoria: /

Demersul de față și-a propus realizarea unor hărți interactive detaliate ale rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2019 și prezentarea pas cu pas a modului de prelucrare și reprezentare a datelor. Provocarea principală a fost coborîrea la o scară mai fină decît clasicele reprezentări la nivel de județ și UAT. Nefiind experți în analize electorale, nu știm cît de relevante sînt respectivele reprezentări, bunul simț ne spune însă că o mai fină reprezentare a culorilor votului cetățenilor poate ajuta la înțelegerea mai bună a resorturilor ce au stat în spatele deciziilor de vot ale acestora.

Modelarea unui vulcan şi simularea unei erupţii vulcanice în Blender

de Daria Aeonia

29 Jul 2019 | Categoria: GIS/

Tutorialul de faţă prezintă modul de lucru pentru crearea unei formaţiuni geologice în 3D precum şi realizarea unei animaţii folosind programul open-source Blender. Aplicaţia Blender poate fi folosită pentru crearea unor instanţe pentru programe de tipul ENVIRO.
Ca formaţiune geologică am ales vulcanul avand în vedere crearea unei animaţii care sa prezinte o erupţie vulcanică.În prima parte a tutorialului este prezentată modelarea vulcanului , iar în partea a doua crearea simulării erupţiei vulcanice.

Harta numărului de vizitatori în muzee și colecții publice pe județe în România, anul 2017. Model de realizare prin soluții Open-Source

de Corneliu Bujor

11 May 2019 | Categoria: Cartografie/

În Romania avem un număr de 762 de muzee si colecții publice (date valabile pentru anul 2017, confrom Institutului Național de Statistică), iar cele mai multe sunt în județul Alba, 57 la număr, fiind urmat de municipiul București cu un număr de 40 de muzee și colecții publice. Subiectul principal al hărții este reprezentat de către numărul de vizitatori în muzee și colecții publice, pe județe în anul 2017. Confrom site-ul INS în anul 2017 un număr de 15.940.666 de vizitatori, au fost înregistrați în muzeele și colecțiile publice din România. Cel mai mare număr de vizitatori a fost înregistrat în județul Brașov, 2.382.643 persoane, iar în municipiul București au fost înregistrați 2.093.284 persoane.

Harta - Anul Centenarului

de Valentin Cocârlea

11 May 2019 | Categoria: Cartografie/

Harta intitulată „Anul Centenarului” este o reprezentare cartografică ce îşi propune să redea sumele de bani care au fost investite pentru construirea sau reabilitarea unor monumente istorice din diferite judeţe ale României, în cinstea împlinirii celor 100 de ani (Centenar) de la Marea Unire din 1918.

Crearea unei hărți în QGIS

de Nicoleta Văduva

11 May 2019 | Categoria: GIS/

QGIS este un program dedicat Sistemelor Informatice Geografice (GIS), Open Source (Licența Publică Generală GNU) și cu interfață prietenoasă (user-friendly). QGIS este un proiect oficial al OSGeo – oranizație non-guvernamentală, care are ca obiectiv susținerea și promovarea dezvoltării de tehnologii geospațiale open-source. Popularitatea programului QGIS rezidă din faptul că rulează pe orice platform Linux, Unix, Mac OSX, Windows și Android, suportă numeroase formate vectoriale, raster, baze de date și prezintă numeroase funcționalități. În continuare ne propunem prezentarea pașilor necesari în realizarea unei hărți, folosind QGIS.

PyQGIS din PyCharm IDE

de Mircea Stanciu

03 Jul 2016 | Categoria: /

PyQGIS ne oferă posibilitatea de a ne eficientiza procesele GIS prin utilizarea limbajului Python.

Georeferentierea imaginilor satelitare Google folosind QGIS si JOSM

de Matei Domnița

12 May 2015 | Categoria: Cartografie/GIS

Tutorialul prezintă posibilitățile de georeferențiere a imaginilor extrase din Google Earth folosind QGIS și încărcarea lor în editorul software JOSM în vederea verificării corectitudinii sau editării datelor din OpenStreetMap.

Adăugarea și editarea datelor în OpenStreetMap folosind JOSM. Funcții avansate.

de Matei Domnița

01 Dec 2014 | Categoria: Cartografie/GIS

Nu am dorit să epuizez posibilitățile oferite de JOSM dar consider că am prezentat funcționalitatea de bază care este necesară pentru editările cele mai comune plus cîteva posibilități de a folosi funcțiile mai avansate de JOSM și a spori productivitatea.

Adăugarea și editarea datelor în OpenStreetMap folosind JOSM

de Matei Domnița

30 Nov 2014 | Categoria: Cartografie/GIS

Tutorialul prezintă posibilitățile de adăugare și editare de date din baza de date OpenSstreetMap (OSM) folosind editorul software JOSM.

Categorii