Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Download: Stereo70

Transformarea coordonatelor între sistemele de coordonate ETRS89 și Stereografic 1970 sau Stereografic 1930 cu altitudini în sistemul Marea Neagră 1975

de Bogdan Moroșanu

18 Sep 2010 | Categoria: Cartografie/

Odată cu introducerea tehnologiei GNSS (Global Navigation Satellite Systems) în măsuratorile terestre de precizie efectuate pe teritoriul României cererea pentru transformările directe și inverse între sistemele naționale/locale de coordonate și cele internaționale (WGS 84, ETRS89) a devenit din ce în ce mai acută. Pentru a veni în întimpinarea cererii enunțate anterior considerăm utile, pe lângă aplicația TransDatRO (aplicație lansată oficial de ANCPI în decembrie 2009), existența unei aplicații online și a unui serviciu web care sa permită efectuarea transformărilor de coordonate directe și inverse între sistemele ETRS89 și Stereografic 1970 sau Stereografic 1930. În acest scop am realizat aplicația online TransLT Online și serviciul web TransLT Web Service. Articolul de față își propune să prezinte cele două alternative referindu-se atât la la algoritmul transformărilor cât și la modul de utilizare.

Definirea proiecției Stereo 70 pentru ILWIS

de Mihai Terente

18 Apr 2008 | Categoria: GIS/

Materialul descrie metoda prin care se poate defini proiecția Stereo 70 în cadrul aplicației ILWIS.

Deformațiile liniare relative în sistemele de proiecție Stereografic 1970, Gauss-Krüger, UTM și comparații între acestea

de Bogdan Moroșanu

24 Oct 2007 | Categoria: Cartografie/

În general, hărțile topo – cadastrale existente în prezent pentru teritoriul României, sunt întocmite folosind unul dintre sistemele de proiecție cartografică: Stereografica – 1970, Gauss-Krüger sau UTM (Universal Transversal Mercator). Fiecare dintre aceste sisteme de proiecție cartografica prezintă atât avantaje cat și dezavantaje. Unul dintre criteriile de bază in adoptarea unei proiecții cartografice pentru un anumit teritoriu cadastral este ca deformația liniară relativă să fie cât mai mică pentru acea zonă geografică. Având la bază acest criteriu, articolul de față își propune să prezinte implicațiile din punct de vedere al deformațiilor, pe care fiecare proiecție din cele amintite le generează, precum și o analiză comparativă între acestea, care să redea din punct de vedere grafic, cat mai sugestiv, avantajele reprezentării cartografice în fiecare caz în parte.

Datele SRTM90 reproiectate în Stereo70

de Vasile Crăciunescu

06 Sep 2007 | Categoria: Date spațiale/MNAT

Modelul SRTM reprezintă cea mai bună sursă globală de date altimetrice de teren. Materialul de față vă oferă datele SRTM, reproiectate în sistem de coordonate Stereografic 1970, sub forma unui mozaic național și în trapeze individuale, ce respectă modul de împarțire a hărților topografice 1: 100 000.

Hărțile austriece (1910) reproiectate în Stereo70

de Vasile Crăciunescu

30 Mar 2006 | Categoria: Hărți/Vechi

Realizare cartografică de excepție, colecția de hărți construită de militarii Imperiului Habsburgic între anii 1869-1911 continuă să fascineze și astăzi prin gradul ridicat de precizie, abundența detaliilor și ținuta grafică impecabilă.

Caroiaje vectoriale pentru foile de hartă românești cu nommenclatură Gauss-Krüger

de Vasile Crăciunescu

03 Mar 2006 | Categoria: Index/Hărți

Identificarea foilor de hartă ce acoperă un anumit areal geografic, folosind hărțile dedicate clasice, se poate dovedi dificilă și lentă. Aceasta în special în cazul hărților la scări mari și a arealelor cu formă neregulată. Caroiajele vectoriale reprezintă o alternativă superioară, ce permite identificarea rapidă și precisă a hărților, folosind aplicații GIS.

Identificarea bazei cartografice

de Vasile Crăciunescu

24 Feb 2006 | Categoria: Cartografie/

Hărțile topografice existente constituie în continuare sursa 0 pentru construcția bazelor de date GIS. Tutorialul de față încearcă să explice sistemul utilizat pentru obținerea nomenclaturii foilor de hartă, precum și metodele prin care pot fi identificate hărțile ce acoperă zona geografică de interes.

Categorii