Alegerea unui spațiu de discuție poate constitui din start trasarea cadrului general al dialogului viitor. geo-spatial.org își propune realizarea unei baze de date și cunoștințe geospațiale, disponibile liber. O comunitate nu se naște peste noapte, este firesc ca mai întîi să primești iar apoi să oferi la randul tău. Noi consideram important și modul în care oferi.
Soluțiile propuse se doresc a fi porți deschise către subiecte de interes comun și nu vin să dea verdicte. Pentru a evolua într-un dialog este esențial să asculți cu atenție părerea celuilalt, reușind apoi să oferi un răspuns argumentat. Dorim să promovăm un dialog senin, lipsit de încrîncenări sterile. Numai așa se poate ajunge la o creștere a calității materialelor aflate pe geo-spatial.org.
Mai multe informații referitoare la proiectul geo-spatial.org puteți găsi în secțiunea Info.
Modelarea unui vulcan şi simularea unei erupţii vulcanice în Blender
de Daria Aeonia
29 Jul 2019 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: GIS/
Tutorialul de faţă prezintă modul de lucru pentru crearea unei formaţiuni geologice în 3D precum şi realizarea unei animaţii folosind programul open-source Blender. Aplicaţia Blender poate fi folosită pentru crearea unor instanţe pentru programe de tipul ENVIRO.
Ca formaţiune geologică am ales vulcanul avand în vedere crearea unei animaţii care sa prezinte o erupţie vulcanică.În prima parte a tutorialului este prezentată modelarea vulcanului , iar în partea a doua crearea simulării erupţiei vulcanice.
Crearea unei hărți în QGIS
de Nicoleta Văduva
11 May 2019 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: GIS/
QGIS este un program dedicat Sistemelor Informatice Geografice (GIS), Open Source (Licența Publică Generală GNU) și cu interfață prietenoasă (user-friendly). QGIS este un proiect oficial al OSGeo – oranizație non-guvernamentală, care are ca obiectiv susținerea și promovarea dezvoltării de tehnologii geospațiale open-source. Popularitatea programului QGIS rezidă din faptul că rulează pe orice platform Linux, Unix, Mac OSX, Windows și Android, suportă numeroase formate vectoriale, raster, baze de date și prezintă numeroase funcționalități. În continuare ne propunem prezentarea pașilor necesari în realizarea unei hărți, folosind QGIS.
Georeferentierea imaginilor satelitare Google folosind QGIS si JOSM
de Matei Domnița
12 May 2015 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: Cartografie/GIS
Tutorialul prezintă posibilitățile de georeferențiere a imaginilor extrase din Google Earth folosind QGIS și încărcarea lor în editorul software JOSM în vederea verificării corectitudinii sau editării datelor din OpenStreetMap.
Adăugarea și editarea datelor în OpenStreetMap folosind JOSM. Funcții avansate.
de Matei Domnița
01 Dec 2014 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: Cartografie/GIS
Nu am dorit să epuizez posibilitățile oferite de JOSM dar consider că am prezentat funcționalitatea de bază care este necesară pentru editările cele mai comune plus cîteva posibilități de a folosi funcțiile mai avansate de JOSM și a spori productivitatea.
Adăugarea și editarea datelor în OpenStreetMap folosind JOSM
de Matei Domnița
30 Nov 2014 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: Cartografie/GIS
Tutorialul prezintă posibilitățile de adăugare și editare de date din baza de date OpenSstreetMap (OSM) folosind editorul software JOSM.
Adăugarea și editarea datelor în OpenStreetMap folosind editorul online
de Matei Domnița
16 Mar 2014 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: Cartografie/GIS
Tutorialul prezintă posibilitățile de editare a datelor din OpenStreetMap folosind editorul online ID de pe site-ul comunității. Sunt prezentați principalii pași necesari pentru a da o idee clară despre ce înseamnă editarea și adăugarea de noi date în OSM folosind acest editor.
Accesarea datelor dintr-o bază de date folosind GRASS GIS
de Andreea Marin
30 Jun 2013 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: GIS/
Tutorialul abordează modul de vizualizare și interogare a seturilor de date vectoriale dintr-o bază de date spațială, folosind aplicația open-source GRASS GIS.
Afișarea diacriticelor în Quantum GIS. Rezolvări
de Cezar Buterez
25 Jan 2013 | Secţiunea: Tutoriale | Categoria: GIS/
Un material ce își propune să prezinte două rezolvări simple la problema afișării diacriticelor în Quantum GIS.