Alegerea unui spațiu de discuție poate constitui din start trasarea cadrului general al dialogului viitor. geo-spatial.org își propune realizarea unei baze de date și cunoștințe geospațiale, disponibile liber. O comunitate nu se naște peste noapte, este firesc ca mai întîi să primești iar apoi să oferi la randul tău. Noi consideram important și modul în care oferi.
Soluțiile propuse se doresc a fi porți deschise către subiecte de interes comun și nu vin să dea verdicte. Pentru a evolua într-un dialog este esențial să asculți cu atenție părerea celuilalt, reușind apoi să oferi un răspuns argumentat. Dorim să promovăm un dialog senin, lipsit de încrîncenări sterile. Numai așa se poate ajunge la o creștere a calității materialelor aflate pe geo-spatial.org.
Mai multe informații referitoare la proiectul geo-spatial.org puteți găsi în secțiunea Info.
7 ani de geo-spatial.org
de publisher@geo-spatial.org
28 Mar 2014 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
2%
de publisher@geo-spatial.org
25 Apr 2013 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
Redirecționează 2% din impozitul pe venit catre geo-spatial.org.
Conferința internațională FOSS4G-CEE 2013
de publisher@geo-spatial.org
06 Apr 2013 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
A doua ediție a conferinței internaționale “Free and Open Source Software for Geospatial – Central and Eastern Europe” (FOSS4G-CEE). Evenimentul este dedicat prezentării beneficiilor tehnologiilor geospațiale deschise și libere (în accepțiunea free and open source software). Conferința s-a desprins dintr-un eveniment global (conferința anuală Free and Open Source Software for Geospatial / FOSS4G), recunoscut de întreaga comunitate geospațială internațională, cu acordul și sub patronajul instituției organizatoare, fundația Open Source Geospatial Foundation, din dorința de a adresa mai bine nevoile specifice ale comunităților geospațiale din Europa Centrală și de Est, cum ar fi latura educațională și cea științifică.
geo-spatial.org a împlinit 6 ani!
de publisher@geo-spatial.org
29 Mar 2013 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
Simpozionul Internațional de Cartografie Istorică “European cartographic heritage - historical maps in environmental geosciences”
de Vasile Crăciunescu
20 Feb 2012 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
Evenimentul organizat la Cluj Napoca Facultatea de Geografie – Universitatea Babeș-Bolyai, în perioada 21-23 iunie, își propune coagularea unei comunități academice preocupată de studiul cartografiei istorice. Simpozionul continuă seria de manifestări internaționale similare organizate în perioada 2008 – 2011, la Viena, sub egida conferinței anuale EGU (European Geoscience Union).
eHarta: Adăugarea punctelor de control pentru georeferențierea hărților românești în proiecție Cassini, Bonne, Lambert și sovietice în proiecție Gauss-Kruger
de Vasile Crăciunescu
09 Feb 2012 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
Proiectul colaborativ eHarta a ajuns la campania a doua, campanie în care invităm comunitatea să ne ajute să adăugăm de puncte de control pentru georeferențierea mai multor serii de hărți istorice. Este vorba de hărți românești în proiecțiile Cassini, Bonne și Lambert-Cholesky (scările 1:50 000 și 1: 100 000), scanate de echipa geo-spatial.org, și hărți sovietice în proiecție Gauss-Kruger (scara 1: 50 000).
Proiect colaborativ: documentare scene OrbView-3
de Vasile Crăciunescu
21 Jan 2012 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
Recent USGS a publicat liber întreaga arhivă de imagini satelitare capturate în perioada 2003-2007 de către satelitul OrbView-3. Demersul curent își propune documentarea scenelor satelitare OrbView-3 ce acoperă România în vederea pubicării pe platforma geo-spatial.org.
Scrisoare deschisă către ANCPI pentru publicarea liberă a limitelor unităților administrativ-teritoriale (UAT)
de Vasile Crăciunescu
07 Jan 2012 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/
Demers inițiat de comunitatea geo-spatial.org pentru publicare liberă a limitelor unităților administrativ-teritoriale (UAT) din România.