Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

CăutareRSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Întîlnire 23 Octombrie 2008, Facultatea de Geografie - Iași

Simpozionul Internațional “Sisteme Informaționale Geografice”, ediția a XVI-a, găzduit de Iași, a constituit motivul organizării unei noi întîlniri geo-spatial.org. Principalul nostru obiectiv a fost de a populariza geo-spatial.org și soluțiilor geospațiale open source în rîndul studenților geografi/geodezi din Iași.

Întîlnirea a avut loc în sediul Facultății de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza și a fost cea mai amplă de pînă acum (35 de participanți). S-a vorbit despre geo-spatial.org, solutii open source, webmapping, OpenStreetMap și s-au facut demonstratii practice cu OpenLayers, Geoserver si OpenStreetMap.

Credem că a fost cea mai reușită întîlnire de pînă acum, și asta nu datorită numărului mare de participanți ci, zicem noi, datorită modului interactiv în care s-au desfășurat lucrurile. S-au pus întrebări, s-au exprimat păreri, oamenii s-au cunoscut și s-au pus bazele unor viitoare colaborări. Discuțiile au continuat și pe perioada conferinței GIS din următoarele două zile. Mare a fost și numărul celor care au intrat pentru prima dată în contact cu comunitatea geo-spatial.org. Este vorba în principal de profesori și studenți de la Iași, Piatra Neamț și Suceava. Lucrul s-a văzut imediat pe lista de discuții, unde am primit mai multe cereri de înscriere, și în traficul de pe site. De bun augur a fost și primul contact, “în carne și oase”, dintre geo-spatial.org și comunitatea OpenStreetMap Romania (OSM Ro). Îi mulțumim pe această cale lui Ciprian Talabă, care a bătut drumul de la Galați la Iași pentru a prezenta proiectul OSM.

Pe seara, în mod de acum tradițional, am luat masa împreună într-un restaurant central. Noaptea s-a încheiat cu multă bere într-un bar vesel.

Mai multe poze din timpul întîlnirii se găsesc publicate pe Flickr (Vasile Crăciunescu), respectiv Picasa Web (Ciprian Talabă).

În cadrul conferinței GIS s-a făcut o prezentare generala a proiectului geo-spatial.org (Vasile Crăciunescu) și, pentru prima dată, am distribuit un soi de flyer-e de popularizare a site-ului și a listei de discuții.

Mulțumirile noastre călduroase se îndreaptă către Nae Roman, cel care s-a ocupat efectiv de organizarea întîlnirii.

Categorii