Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

CăutareRSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

Despre OSGeo

OSGeo este o organizație non-profit ce are drept obiectiv susținerea și promovarea dezvoltării de tehnologii geospațiale open source precum și a datelor geospațiale libere. Fundația oferă ajutor financiar, organizațional și suport legal pentru o paletă largă de activități ale comunității geospațiale. De asemenea, servește drept entitate independentă, legal constituită, către care membrii comunității pot contribui cu cod sursă, bani, expertiză tehnică etc, avînd siguranța ca aceste resurse vor fi utilizate în beneficiul publicului. OSGeo funcționează drept “vehicul” de popularizare a tehnologiilor open source în cadrul comunității geospațiale și oferă infrastructura necesară pentru partajare informațiilor, cunoștințelor și datelor în cadrul proiectelor colaborative.

Toate proiectele fundației sînt publicate liber, sub licențe open source certificate OSI.

Misiunea OSGeo

Susținerea dezvoltării de software geospațial liber open source și promovarea adoptării și utilizării acestuia pe scară largă.

Obiectivele OSGeo

Misiunea OSGeo este susținută de următoarele obiective specifice:

 • Asigurarea de resurse pentru proiectele fundației – Ex. infrastructură, fonduri, suport legal.
 • Promovarea datelor geospațiale libere – software-ul geospațial liber este inutil fără date.
 • Promovarea adoptării soluțiilor open source în cadrul comunității geospațiale (fără a se limita doar la proiectele software aflate sub umbrela fundației) – Ex. PR, cursuri de pregătire.
 • Încurajarea implemenării standardelor deschise și a interoperabilității bazate pe astfel de standarde în proiectele fundației.
 • Garantarea unui nivel înalt de calitate în proiectele fundației pentru a construi și proteja “brand-ul” fundației.
 • Aducerea produselor fundației la un nivel de accesibilitate cît mai ridicat pentru utilizatorii obișnuiți – Ex. versiuni binare ușor de instalat, documentații complete.
 • Asigurarea suportului necesar pentru utilizarea educațională a aplicațiilor software OSGeo – Ex. acordarea de ajutor în întocmirea curiculei școlare și în pregătirea suporturilor de curs.
 • Încurajarea comunicării și cooperării dintre comunitățile OSGeo de dezvoltatori și utilizatori, ce folosesc diferite limbaje de programare (Ex. Java/C/Python) și sisteme de operare (Ex. Win32, Unix, MacOS).
 • Sprijinirea utilizării proiectelor fundației, precum și contribuția la acestea, de către comunitatea internațională prin implementarea de versiuni localizate pentru aplicațiile software și documentații.
 • Organizarea anuală a unei confeințe dedicate dezvoltatorilor și utilizatorilor de software geospațial open source.
 • Acordarea premiului Sol Katz pentru servicii aduse comunității geospațiale open source.

Detalii fundație

Următoarele link-uri oferă informații detaliate despre modul în care funcționează și este guvernată fundația. Unele informații nu au fost încă finalizate. Link-urile vor fi adăugate atunci cînd informațiile vor fi disponibile.

Întrebări frecvente (FAQ)

Guvernare

Structură

Aspecte legale

Știri și media

Categorii