Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

CăutareRSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

De Crăciun…un zâmbet!

de publisher@geo-spatial.org

Publicat la 23 Dec 2011 | Secţiunea: Articole | Categoria: Site/

Un soare copt la față plutește pe cerul lipsit de nori. Mirosul de busuioc și oregano se strecoară printre frunzele de salată, pistruind bucățiile albe de feta, stropite cu ulei de măsline, a cărui culoare verde se alătură roșiilor asemeni unui steag lusitan. Un pahar de vin alb îți limpezește privirea, care alunecă peste marea turcoaz, se clătește în valuri de spumă și se reîntoarce în farfurie. Ar fi o minunată după amiază petrecută pe țărmul Mediteranei, dar cu siguranță un astfel de decor nu este specific vacanței noastre de iarnă.

Anul acesta însă, cerul nostru este posomorât, iar ochii copiilor privesc nelămuriți în sus așteptând ninsoarea. În vacanță nu vom avea zăpadă? Părinții și bunicii nu știu ce să răspundă, ridicând ușor din umeri. Hai mai bine să ne apucăm noi să facem bradul. Apropos, știați că primul pom de Crăciun a fost pus într-o piață publică, în 1605. El era împodobit doar cu mere roșii și… În acel moment povestirea este întreruptă brusc, iar printre sughițuri se poate distinge Da’ eu vreau să ningă…

Decorul sărbătorilor implică automat prezența pomului împodobit, a zăpezii, a cadourilor, a colindelor, a mirosului de cozonac cu nuci și stafide, a vinului roșu care domnește peste mesele îmbelșugate. Și chiar dacă un simplu element din decor lipsește, celebrarea continuă să existe. Sărbătoarea creștină cea mai îndrăgită de copii, cu sau fără prezența zăpezii, Crăciunul este asociat cu vacanța absolută, cu lipsa de griji și permanenta bună dispoziție. Indiferent de vârstă este momentul în care trebuie să lăsăm la o parte calculatoarele și să nu mai folosim expresii de genul: interpolare, georeferențiere, hartă, system error, plugin, download failed, catalog, absenți, cursuri, reboot, etc.

Dacă în toată perioada anului suntem măcinați de tot felul de probleme, acum acestea trebuie uitate. Chiar dacă pentru unii este incredibil de frig, iar alți copii nu înțeleg cum poate să apară Fuego în același timp pe mai multe posturi tv, de Crăciun trebuie să lăsăm neajunsurile și să încercăm să aducem câte un zâmbet pe chipul celor din jur.

Acesta este și motivul pentru care am ales să publicăm fotografii cu membrii comunității geo-spatial.org purtând o pălărie nelipsită de la seminariile noastre. Zâmbiți, vă rog!

Ștefan Constantinescu Ionuț Ovejanu
Cristian Flueraru Constantin Petre Marica
Diana Achim
Codrina Maria Ilie, Diana Achim
Dana Grad Corina Tudorache
Florin Tătui Natașa Vaidianu
Radu Ionică Florin Filip
Mircea Ardelean
Bogdan Candrea
Marius Budileanu
Codrina Maria Ilie, Sorin Constantin
Ionuț Ovejanu, Cristian Flueraru
Florin Iosub, Robert Ille
Paul Gherghelaș-Androo
Sorin Constantin
Marius Budileanu, Ștefan Constantinescu
Codrina Maria Ilie, Vasile Crăciunescu
Cornel Tudose
Vasile Crăciunescu
Mihai-Daniel Niță, Radu Ionică
Vasile Crăciunescu, Codrina Maria Ilie, Cristian Flueraru
Cristian Flueraru, Florin Iosub, Robert Ille, Marius Budileanu
Bogdan Candrea, Cristian Balint
Alexandru Dumitrescu Vasile Crăciunescu

Discută articolul (9 comentarii)

Categorii