Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

FOSS4G2010. Ziua II

de Florin Iosub

Publicat la 08 Sep 2010 | Secţiunea: Blog | Categoria: Diverse/

Ziua a început cu cea de-a doua sesiune de workshop-uri. Din păcate iar nu mă regăseam pe lista participanților, dar de această dată totul s-a rezolvat foarte repede.
Am ales să particip la workshop-ul Practical Introduction to GRASS, acesta adresându-se ca și cel de ieri începătorilor și structurat în două părți:

  • o parte în care s-a vorbit despre istoria și principalele caracteristici ale aplicației GRASS
  • o a doua parte în care accentul s-a pus pe partea practică în urma căreia participanții puteau învăța despre cum pot seta o proiecție în mediul Grass, despre importul și exportul datelor vectoriale și raster, analiza datelor vectoriale și raster, analiza de rețea, vizualizarea 3D a datelor, etc.
    Moderatori au fost P. Zatelli, C. Tattoni, M. Ciolli toți din cadrul Universității Trento din Italia.
    Din nefericire am fost total dezamăgit de modul în care s-a desfășurat cea de-a doua parte. Nu s-au respectat standardele unui workshop de o asemenea anvergură și am fost nevoiți să urmăm un tutorial singuri, iar în momentul în care apăreau probleme ridicam două degete și apelam la moderatori.

A urmat pauza de prânz după care conferința a fost reluată în jurul ore 15.00, cu deschiderea oficială.

Pentru început cuvântul a fost luat de către Lorenzo Becchi, președintele comitetului de organizare, ce a adus la cunoștință informații statistice interesante legate de ediția din acest an (numărul participanților aproximativ 850, numărul de lucrări înscrise: 320).
A urmat:

  • Miguel Montesinos : Beyond Open Source Software (referindu-se la ce înseamnă FOSS4G și vorbind pe scurt despre comunitatea spaniolă)
  • Schuyler Erle : How Crowdsourcing Changed Disaster Relief Forever (a vorbit despre importanța partajării datelor geo-spațiale făcând referire la Haiti Crisis Map)
  • Arnulf Christl : The State of OSGeo (un discurs ce ne-a pus să ne gândim la partea metafizică a ceea ce facem)

După o scurtă pauză, s-a continuat cu sesiunea de prezentări și tutoriale.
Am optat pentru prezentarea Web Map Printing with GeoExt, susținută de Andreas Hocevar. Aceasta s-a axat pe modul în care se pot genera fișiere PDF dintr-o aplicație de tip Web-Mapping.
Urmatoarea prezentare la care am ales să particip a fost OSGeo Live Lightening Overview. Din păcate am prins doar jumătate din aceasta deoarece mi-am dorit foarte mult să merg la prezentarea lui Andreas Hocevar. Ideea acestei prezentari a fost aceea de a oferi o imagine de ansamblu asupra a 43 de aplicații, precum și despre standardele OGC folosite de aceste aplicații.

În ultima parte a acestei zile de conferință a avut loc Adunarea Generală OSGeo, condusă de Tyler Mitchell. S-a discutat despre situația actuală a organizației, despre planuri de viitor, realizări, obiective etc. De asemenea membrii Bordului director au răspuns întrebărilor auditoriului.

Seara s-a încheiat cu o ieșire la bere împreuna cu Schuyler Erle, Peter Pridal etc, și bineînțeles Vasile. Puțin mai târziu ni s-a alaturat și Jo Walsh.

Buenas noches.

Discută articolul (0 comentarii)

Categorii