Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

FOSS4G2010. Ziua I

de Florin Iosub

Publicat la 07 Sep 2010 | Secţiunea: Blog | Categoria: Diverse/

Am ajuns duminică în jurul prânzului la Barcelona, împreună cu Vasile Crăciunescu și Denis Mihăilescu. Ne-a luat destul de mult timp să ajungem la hotel deoarece nodurile de transport sunt foarte întortocheate, având de străbătut tot fel de culoare, pasaje, etc.
După-amiază am vizitat orașul. Nu am cuvinte, tot ce pot să vă spun este să îl vizitați dacă aveți ocazia.

Ca de obicei conferința a debutat cu prima rundă de workshop-uri.
Fiind prima mea participare la o conferință de o asemena anvergură și din ce am mai discutat cu Vasile (sceptic în ceea ce privește organizarea din acest an, probleme existând încă din momentul înscrierii), el având experiența conferințelor anterioare, trebuie să mărturisesc că așteptările au fost ridicate.
Din nefericire scepticismul lui Vasile s-a adeverit. În momentul înregistrării am constatat cu stupoare că nu apăream înscris la niciunul din cele două workshop-uri și nici locuri libere nu mai erau. După lungi discuții cu domnișoarele de la recepție am reușit să ajungem la un punct comun și să particip în cele din urmă la workshop-ul la care mă înscrisesem și anume Web mapping with GeoServer, workshop ce se ține tot timpul cu “casa închisă”.
Sesiunea a început în jurul orei 15.00 și a fost susținută de Andrea Aime și Mike Pumphrey.
Gradul de dificultate nu a fost unul ridicat, workshop-ul adresându-se începătorilor. Participanții au putut învăța cum pot încărca, publica și partaja datele geospațiale cu ajutorul aplicației open-source Geoserver .
În pauză am avut onoarea să discut cu o alta figură marcantă OpenGeo, Justin Deoliveira. I-am împărtășit opiniile mele legate de aplicația OpenGeo Suite, dar și faptul că ar fi util dacă în versiunile viitoare s-ar implementa și o opțiune de descărcare a datelor încărcate în Geoserver direct din interfața GeoExplorer, fără a mai fi necesară folosirea unor soft-uri secundare precum QGIS, uDig etc. Nu a dezaprobat ideea, lucru ce mă face să sper că va fi implementată curând.
Pâna la sfârșitul zilei mi-a mai trecut din supărarea de la început și sper să fiu exclus de la astfel de evenimete pe viitor.
Ziua s-a terminat în spiritul geo-spatial cu o binemeritatată bere.
Cam atât din prima zi. Noapte bună. Ne auzim mâine.

Discută articolul (0 comentarii)

Categorii