Go to content Go to navigation Go to search

geo-spatial.org: An elegant place for sharing geoKnowledge & geoData

Căutare



RSS / Atom / WMS / WFS


Contact


Lista de discuții / Forum


Publicat cu Textpattern


Comunitatea:

Conferința FOSS4G-Europe 2017
Conferința FOSS4G 2017

FOSS4G 2008. Ziua a II-a.

de Vasile Crăciunescu

Publicat la 01 Oct 2008 | Secţiunea: Blog | Categoria: Diverse/

Încă de la începutul zilei resimt mici probleme legate de organizare. Programul găsit în mapa nu include și numele prezentatorilor. De ieri ni s-a promis că astăzi vom găsi la intrare un volum cu programul detaliat, cu titlu, nume, secțiune, autor și locul de desfășurare. Întrebînd de volum aflu că va fi disponibil în pauza de prînz. Nu mă risc la prima rundă de prezentări, structurată sub forma a cinci sesiuni paralele de comunicări, și mă indrept către laboratorul de MapFish (http://conference.osgeo.org/index.php/foss4g/2008/paper/view/66). MapFish este o aplicație de webmapping care aduce împreună puterea Open Layers cu flexibilitaea și interfața grafică deosebită a ExtJs. În cele 90 de minute, cît a durat laboratorul, am reușit să construim o aplicație destul de complexă. Cool!

Am rămas în aceeași sală pentru următorul laborator (puternic influențat de faptul că aveam acces la o priză pentru laptop). Decizia nu s-a dovedit tocmai inspirată. Deși suna frumos “Tile making and serving with Dstile”, prezentatorul a avut o prestaței dezastruoasă. Am profitat de pauzele largi, în care prezentatorul încerca să-și rezolve problemele cu Dstile /GDAL/Windows pentru a mai lucra la prezentarea mea.

După pauza de prînz am renunțat la laboratoare pentru a merge la una din sesiunile de prezentări. Aici am urmărit prezentarea făcută de Laura Toma, intitulată A new GRASS module for computing visibility on grids. Foarte interesant!

Via Planet Geospatial am aflat că s-a lansat site-ul FOSS4G2009. La o prezentare ulterioară (Integration of geo-spatial web services using Adobe Flex) am aflat de la Bas Vanmeulebrouk despre portalul GIS dezvoltat de Alterra pentru ANCPI. Portalul poate fi accesat la http://195.138.192.248/ancpiportal/bin/. M-am uitat sumar peste aplicație. Nu pot să zic că‘s foarte impresionat. Unele lucruri nu prea funcționau. Poate că merg doar în Internet Explorer. Am încercat să aduc ceva date, via WMS, în QGIS (de la Bas am aflat că folosesc Geoserver pentru a servi WMS). Am obținut doar aberații. Oricum e primul pas făcut de ANCPI în această direcție și merită aprofundat. Zile următoare îl voi testa intensiv și voi posta concluziile pe site și lista de discuții.

După terminarea programului oficial am mers la sesiunea BOF (Birds of a Feather) organizată de Education and Curriculum Committee al OSGeo. Discuțiile au fost foarte interesante (dovadă că vor continua și astăzi) iar personal cred ca e locul unde mare parte din activitățile noastre de pe site se încadrează foarte bine. Mi-am “permis” să postez link-uri către materialele relevante de pe geo-spatial.org pe site-ul wiki al comitetului, la secțiunea Educational Content Inventory. Vă încurajez să vă înscrieți pe lista de discuții dedicată acestui comitet.

Seara s-a terminat la Quay Four cu muzică live, fructe de mare și multă bere Castle.

Discută articolul (0 comentarii)

Categorii