Resurse web: Ultimele intrari
Versiunea 2 a modelului numeric altitudinal ASTER GDEM, lansat de NASA și METI. Rezoluția spațială este de 30 m.
Prune este o aplicaţie Java gratuită. Aceasta rulează pe platforme Linux, Mac şi Windows cu ajutorul căreia se pot vizualiza, edita şi converti date GPS (Global Positioning System). Cu alte cuvinte este un instrumet ce ne permite să ne “jucăm” cu datele GPS după ce acestea au fost colectate din teren.
Acest blog aparține studenților din cadrul Facultății de Geologie și Geofizică din București, specializarea Geofizică, promoția 2004 – 2009. Printre altele ce ar fi interesant pentru această comunitate este cursul de GPS pe care îl puteți descărca de la următoarea adresă: http://www.box.net/shared/ivd6gf3b00
A GIS embedded approach for Free & Open Source Hydrological modeling
Teza de doctorat a lui Massimiliano Cannata, despre modelare hidrologică folosind soluții open source, în speță aplicația GRASS.
Arizona State University Active Tectonics Research Group
Printre altele, în cadrul universitătii există un grup dedicat aplicării datelor LIDAR/ASLM în cercetarea geologică.
Satellites Communication and GPS Documentation
Un loc în care sunt stocate o serie de materiale scrise (cărti, articole, etc), accesibile gratuit, despre tehnologia GPS și alte tehnologii conexe.
On-Line Geodesy Resources - Global Positioning System
Găsiți aici tot ce înseamnă informație GPS și nu numai.
Portalul oferă informații utile legate de caracteristicile diferitelor modele de GPS-uri, precum și modul în care puteți să va creați propriile voastre hărți.
Un loc unde puteți găsii harți precum și seturi de date vectoriale despre resursele forestiere ale Europei.
Setul de date europen de referinţă pentru modul de acoperire al terenului.
Forumul Softpedia >GPS - Global Positioning Systems
Un loc deschis discuțiilor legate de partea hardware și software a receptoarelor GPS.
USGS Center for LIDAR Information Coordination and Knowledge
Un loc în care găsiti informații legate de tehnologia LIDAR (Light Detection and Ranging).
Airborne Altimetric LiDAR: Principle, Data Collection, Processing and Applications
Un material complex al doctorului Bharat Lohani, ce încearcă să explice pricipiile, modul de colectare, procesare și domeniile de aplicație a tehnologiei LIDAR (Light Detection and Ranging).
Un ghid conceput pentru a oferi o bună înțelegere a principiilor de bază din spatele tehnologiei GPS (Global Positioning System).
Mathematical Geodesy and Positioning
Departamentul de Geodezie din cadrul Universităţii Delft (Olanda).
Publicație cu acoperire globală ce apare o data la două luni și oferă informații legate de sistemele globale de navigație prin satelit şi operatorii lor.
Un loc în care găsiți un număr impresionant de aplicații gratuite pentru GPS, ce rulează pe diferite sisteme de operare.
Pe acest site Tim Flight, încearcă să ofere imparțial și independent informații referitoare la diferitele receptoare GPS și nu numai.
Un loc unde puteți găsi seturi de date în format shape despre tipurile de soluri de pe Glob. Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a avea acces la ele, este să va înregistrați.
<p style="background-color: #f5ebeb;">Blog românesc pe teme GIS/CAD întreținut de Mihai Cosmin.</p>
Produs global de evaluare a cantităţii de precipitaţii, distribuit la nivel orar. Datele pot fi vizualizate şi în Google Earth.
Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi
<p style="background-color: #f5ebeb;">Unul din cele mai interesente muzee din România. Site-ul conține scan-uri (format 640 x 480 px) și explicații pentru cele mai importante lucrări găzduite de muzeu.</p>
How to create a tiled map from scratch
Utilizarea unei structuri de subseturi (tiles) este esențială pentru publicarea eficientă a hărților de dimensiuni mari prin intermediul serviciilor web. Tutorialul lui Michael Chamberlain este materialul perfect pentru cei care doresc să înțeleagă rolul și modul de funcționare a acestei populare tehnologii.
Historical Atlas of Canada Online Learning Project
Un atlas interactiv al Canadei, însoţit de material documentar.
Soluţie open source standard (conformă CSW) ce oferă un mecanism simplu şi robust de clasificare, înregistrare, descriere, căutare, administrare şi acces la informaţiile despre resursele geospaţiale disponibile pe un server sau o reţea de servere.
O vastă colecţie de servicii WMS ce indexează peste 200 de servere ce totalizează mai mult de 30 000 de straturi.
GRASS Scripting: Contours and Reliefs
Pezintă detaliat paşii ce trebuiesc urmaţi pentru a realiza, prin comenzi în linie de comandă, o hartă cu relief umbrit şi curbe de nivel în GRASS.
OSGeo (Open Geospatial Foundation)
OSGeo este o organizaţie non-profit ce are drept obiectiv susţinerea şi promovarea dezvoltării de tehnologii geospaţiale open source precum şi a datelor geospaţiale libere. Fundaţia oferă ajutor financiar, organizaţional şi suport legal pentru o paletă largă de activităţi ale comunităţii geospaţiale. De asemenea, serveşte drept entitate independentă, legal constituită, către care membrii comunităţii pot contribui cu cod sursă, bani, expertiză tehnică etc, avînd siguranţa ca aceste resurse vor fi utilizate în beneficiul publicului. OSGeo organizează anual conferința internațională dedicată dezvoltatorilor și utilizatorilor de soluții geospațiale open source FOSS4G
Site ce reuneşte toate produsele open source dezvoltate de NASA.