Seminarul va începe în

Despre eveniment

Seminariile geo-spatial.org

Ediția cu numărul 37 a seminarilor geo-spatial.org va avea loc în data de 27 octombrie 2023, la București. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Geografie din cadrul Universității București și va fi în format hibrid.

Activitățile se vor desfășura sub formă de prezentări orale și seminariile practice. Prezentările și seminariile vor detalia modul în care aplicațiile open source pot fi folosite în următoarele domenii:

 • - Analiza și manipularea datelor geospațiale;
 • - Servicii cartografice WEB;
 • - Cartografie;
 • - Cartografie istorică;
 • - Teledetecție;
 • - Standardizare în domeniul geospatial;
 • - Date libere.

Facultatea de Geografie - Universitatea din București

București

27 octombrie, 2023

09:00 – 19:00
Amfiteatrul Vâlsan (Et. 3)
50 de locuri în regim fizic! Nelimitate pentru live-streaming.
15 prezentări și
2 seminarii practice

Nu le ratați!

Invitat de onoare

Dr. Markus Neteler

Markus Neteler

Este co-fondator și consultant senior la mundialis GmbH & Co. KG în Bonn, Germania. Principalele sale domenii de interes sunt teledetecția (pentru evaluarea riscurilor de mediu) și dezvoltarea de software GIS open source. Markus este foarte cunoscut pentru implicarea sa în proiectul open source GRASS GIS, proiect cu o istorie de peste 40 de ani. Este membru fondator al GRASS Anwender-Vereinigung e.V. și al Open Source Geospatial Foundation (OSGeo) și autor/co-autor a două cărți despre GRASS GIS. În perioada 2006 - 2011 a activat ca membru în consiliul director al OSGeo. În 2006, a primit premiul Sol Katz pentru contribuțiile lui la dezvoltarea și promovarea soluțiilor geospațiale cu sursă liberă și ajutorul dat în formarea comunității OSGeo. În 2022, a primit premiul pentru Life Achievement Award 2022 de la Fundația OpenGeoHub. Din 1998 până în 2020 a fost coordonatorul proiectului GRASS GIS. Continuă să servească proiectul ca trezorier și manager de lansare. Markus este unul din marii prieteni ai comunității geo-spatial.org și suntem absolut onorați să-l avem ca oaspete la această ediție a seminariilor geo-spatial.org.

Expoziție

București, o stratigrafie în hărți și planuri

Expoziție București, o stratigrafie în hărți și planuri

Proiectul „București, o stratigrafie în hărți și planuri” dorește să readucă în atenția publicului din București și nu numai, o poveste care s-a transformat în legendă mai degrabă decât în material de studiu. Foarte multă lume cunoaște deja „ planurile Borroczyn”, planuri care au circulat prin diferite forme mai ales în spațiul web încă din anii 2000-2001. Puținele texte explicative care au însoțit imaginile acestora nu au reușit să separe legenda de faptele și realitățile din arhive și colecții. Și mai puține proiecte și-au arătat interesul de a le prezenta publicului sub forma unei expoziții tradiționale sau a uneia on-line, cu experiența digitală facilitată de actualele tehnologii. Așa s-a născut ideea de a recupera istoria prilejuită de „legendarele” planuri și a o transfera în zona memoriei. Proiectul își propune să ofere posibilitatea de a dezvolta și întregi istoria Bucureștiului prin prisma cartografiei. Expoziția este realizată de Muzeul Național de Istorie a României.

Înregistrare

Înregistrarea s-a încheiat

Ghid participanți

Pentru seminarul practic se vor reține următoarele detalii:

 • Participanții sunt încurajați să vină cu propriul laptop (participanţii care nu deţin un laptop personal se vor grupa cu cei care au).
 • Pentru cei înscriși prezenţa este necesară!

De reținut:

 • Din testele noastre, transmisiunea va avea un delay de aproximativ 30-40 de secunde;
 • Participanții care au întrebări pentru prezentatori sunt încurajați să le scrie din timp pe slido și să nu aștepte finalul prezentării;
 • Echipa geo-spatial.org nu folosește echipamente profesioniste și nu avem profesioniști audio/video în echipa de voluntari. Deși depunem toate eforturile, nu putem garanta că nu vor apărea probleme tehnice. Putem doar asigura participanții că vom face totul pentru a avea soluții de backup și pentru a remedia în cel mai scurt timp orice problemă. Încurajăm participanții să semnaleze toate problemele folosind zona de comentarii de pe platforma Youtube, la adresa de email contact@geo-spatial.org sau pe canalul Slack;
 • Pe parcursul seminarului vom cere părerea publicului prin intermediul unor sondaje Slido;
 • Link canal slido: https://app.sli.do/event/4Ea65HSbWqTunuUYMYm5rT. Cod slido: #3542303.

Contact

Pentru întrebări și sugestii ne puteți scrie pe e-mail, lista de discuții sau pe canalul Slack.